Press "Enter" to skip to content

Oslo

Hovedstaden i Norge samt den største by i Norge. Byen blev grundlagt omkring år 1048, men det var ikke før i starten af det 17. århundrede byen voksede. Sent i det 18. århundrede var byen allerede den største i Norge og bar dengang navnet Christiania efter Kong Christian IV af Danmark. Først fra 1925 blev byen kendt som Oslo. I dag bor der 1,5 millioner mennesker i Oslo-regionen, et område der går helt fra Nitteldal til Asker. I Oslo ligger hovedkvartererne for mange store og internationale firmaer, institutioner og kontorbygninger. Turisme er også vigtigt for Oslo og dette er primært fordi det er denne by, der tager imod stort set alle besøgende fra andre lande. Flere og flere ankommer med krydstogtskibe, som, specielt i Norge, er blevet en vigtig del af turismen. Der er også mange nordmænd, som besøger hovedstaden. Først og fremmest er der Holmenkollen, som også er velbesøgt. Skibakken er faktisk den mest besøgte turistdestination i Norge. Frogner Park er også populær, lige såvel som den gamle by, Bjørvika og forskellige museer hvoraf der bør nævnes Kon-Tiki, Fram-museet, Nationalmuseet og Vikingeskibsmuseet.

Oplev Oslo i en lejet bil

Den nærmeste lufthavn er Gardermoen, og herfra kan du flyve direkte til stort set alle byer i Norge.

Der er en masse at se i området omkring Oslo, og det er meget lettere at rejse omkring og se alle de spændende til i Oslo, med en lejet bil. Det er let at leje en bil i Gardermoen. I lufthavnen kan man finde Hertz, som med sine 11.000 lejekontorer er verdens største biludlejningsfirma. Man kan også finde Avis eller Europcar. Budget er et andet godt alternativ. Sidst men ikke mindst, kan du også leje bil fra Sixt.

Tips før du kører

Oslotrafikken er en del travlere end den er mange andre steder i Europa. Du vil komme sikrest frem hvis du tillader dig selv at tage den med ro.

Når du besøger Oslo skal du også opleve byens kuperede skovklædte marka. Om vinteren kan du stå på ski i både Østmarka og Nordmarka, og om sommeren er det ekstra dejligt at tage på vandretur i det smukke terræn. Rejser du med børn, kan i ikke gå glip af Tusenfryd, der ligger omkring 15 km syd for Oslo. Norges største forlystelsespark har attraktioner for alle aldre. Men husk, der kun er åbent mellem april og september.