Press "Enter" to skip to content

Udlejningsbil og benzinregler

Når du skal aflevere din udlejningsbil kan det være, at du lige pludselig er ved at løbe tør for tid. Spørgsmålet der ofte dukker op er: Skal jeg fylde bilen op med benzin, før jeg afleverer den? Svaret afhænger af forskellige faktorer. Det vigtigste er, hvad du har aftalt med biludlejningsfirmaet, da du bestilte bilen og hentede den. Udover det, har forskellige lande og firmaer forskellige krav. Vi har samlet et overblik over de mest almindelige alternative kontrakter. Dette overblik består af retningslinjer, men det bedste er selvfølgelig at læse kravene og betingelserne nøje, før du booker bilen.

Lej en bil med fuld tank

For de fleste er det mest praktisk at aftale, at bilen skal være fyldt op med benzin, når den afleveres til biludlejningsfirmaet. Hvis du afleverer bilen med en fuld tank, vil du undgå at skulle betale yderligere omkostninger, som biludlejningsfirmaet kan opkræve af dig for at tanke bilen op selv. Hvis du har aftalt, at bilen skal afleveres med en fuld tank så sørg for, at det er gjort, før du ankommer til afleveringsstedet. Mange firmaer opkræver et stort beløb for overtrædelse af kontrakten. Disse omkostninger er nemme at undgå, og det kan derfor være irriterende at skulle ende med at betale dem.

Betal for én tank

Dette alternativ går ud på at betale for en bil med fuld tank, når du booker den. Så vil du betale for benzinen og udlejningsomkostninger på samme tid. Med dette alternativ afleverer du bilen med den benzin, der er tilbage i tanken. Det kan være en god løsning for dem, der har en nogenlunde god idé om, hvor meget de kommer til at køre og ved, at én benzintank er nok for deres køretur. Vær dog opmærksom på, at du nok ikke vil blive refunderet for benzinen, der kan være tilbage i tanken. Hvis du kun har benyttet dig af halvdelen af benzinen, kan det derfor være lidt af en dårlig aftale.

Aflever bilen som den er

Et tredje alternativ er at hente bilen med en fuld tank og aflevere den igen uden at fylde den op med benzin. Ofte vil biludlejningsfirmaet opkræve et servicegebyr for at fylde bilen op med benzin for dig. Det kan være et godt alternativ, hvis du kun skal bruge bilen til korte ture. Når du henter bilen med en fuld tank og kun bruger noget af benzinen, vil du kun ende med at skulle betale for den benzin, du har brugt. Den endelige pris omfatter selvfølgelig det ovennævnte servicegebyr.

Forskellige firmaer har forskellige regler

Hvilket af de nævnte alternativer, der er det bedste, varierer fra firma til firma. Normalt er der en vis fleksibilitet i kontrakten, men nogle biludlejningsfirmaer er mere strenge end andre i nogle af deres kriterier. Hovedreglen er, at du skal hente bilen med en fuld tank, og at den derefter også skal afleveres med en fuld tank. Læs kontraktens betingelser med omhu før du underskriver for at undgå at skulle betale ekstra gebyrer ved lejeaftalens ophør.

Forskellige typer benzin

Hvis du har tænkt dig at fylde bilen op med benzin i løbet af udlejningsperioden, eller lige før du afleverer bilen er det vigtigt, at du vælger den rigtige benzin. Når du henter bilen, skal du dobbelttjekke med bilforhandleren, hvilken slags benzin, bilen bruger. Vær sikker på, at det står i kontrakten eller i et andet dokument, som du kan tage med dig i bilen. På den måde vil du kunne undgå at begå en stor fejl ved at fylde bilen op med den forkerte benzin. Hvis du er vant til at bruge en bestemt type benzin i din egen bil, så er det nemt at fylde bilen op med den samme type af benzin helt automatisk. Ofte gør vi ting helt automatisk uden at tænke over dem, og hvis det er den forkerte benzin, kan det skabe store problemer.